Mikä on sopiva osamitoitetun maalämpöpumpun teho saneerauskohteeseen, jonka öljynkulutus on 3000 l vuodessa. Öljykattila ja -poltin on uusittu v. 2004.

  • Kirjoittanut Jari Kanervo
  • 19 marraskuu, 2014
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Mikä on sopiva osamitoitetun maalämpöpumpun teho saneerauskohteeseen, jonka öljynkulutus on 3000 l vuodessa. Öljykattila ja -poltin on uusittu v. 2004.

3000l öljynkulutukseen tavallisesti Uudellamaalla mitoitetaan maalämpöpumppu jonka teho on väliltä 7-9- kW. Kun kyseessä on noinkin uusi öljykattila ja sitä kautta hyvä hyötysuhde, niin suosittelisin mitoitusta haarukkaan 8-9 kW. Tällöin lämpöpumpun tehopeitto olisi n. 75-80% ja koko vuoden energiasta hoidettaisiin maalämmöllä jo n.98-99%.

 

Jos kohde on pohjoisempana jolloin lämmityskausi on pidempi, riittää samaan öljynkulutukseen jopa hieman pienempi maalämpöpumppu , sillä siellä energia jakautuu tasaisemmin eri kuukausille. Kylmemmästä ilmastosta johtuen pohjois-Suomessa tarvitaan kuitenkin merkittävästi enemmän porausta kuin etelässä, vaikka maalämpöpumppu olisi saman kokoinen.  

 

Posted in: Maalämpöpumput

Kategoriat:

Kommentointi on suljettu.