As Oy Pohjan Kalliokuusi

Osoite: Kuusikuja 1, Pohjankuru

Talon tyyppi: kerrostalo

Asuntojen lukumäärä: 25

Energiankulutus ennen maalämpösaneerausta: 28 000 litraa polttoöljyä

Asennettu maalämpöpumppu: IVT Greenline HE D43

Maalämmön asennusvuosi: 2012

Lämmönlähde: Lämpökaivot 5kpl

Tietoa:

As Oy Pohjan Kalliokuusessa oli jo pitkään seurattu huolestuneina lämmityskulujen suuruutta. Hallituksen aktiivinen puheenjohtaja Jouko Mäkinen päätti selvittää mitä vaihtoehtoja on. Isännöitsijä Jan-Henrik Stenvall Karjaan OP-Filiasta oli myös tutkinut vaihtoehtoja ja he yhdessä tulivat lopputulokseen että ainoa järkevä vaihtoehto on maalämpö.

 

Yhtiö pyysi tarjouksia eri toimittajilta ja tarjouskilpailun voitti St1 Energiamarket. Vanhaan pesutupaan asennettiin 43kW tehoinen maalämpöjärjestelmä ja öljykattilahuone jäi ennalleen. Tontille porattiin 5kpl lämpökaivoja ja poraustyöt kestivät noin viikon.

 

Maalämpöjärjestelmä on ollut toiminnassa noin 3 vuotta ja se säästää 65% kuluissa /vuosi vanhaan öljylämmitysjärjestelmään verrattuna. Säästöllä lyhennetään  lainaa joka projektille otettiin. Lainan takaisinmaksuajan isännöitsijä arvelee olevan 5-6 vuotta.

 

”Koko toimitus hoidettiin todella hienosti. Järjestelmä on toiminut moitteettomasti ja lämmittänyt pattereita jopa paremmin kuin vanha öljyjärjestelmä. Säästöt ovat luvatun suuruiset ja näin ollen todella hyvä investointi” kommentoi projektin tyytyväinen puuhamies Jouko Mäkinen.

Jouko Mäkinen hallituksen puheenjohtaja ja isännöitsijä Jan-Henrik Stenvall

Jouko Mäkinen hallituksen puheenjohtaja ja isännöitsijä Jan-Henrik Stenvall

Paluu

Kommentointi on suljettu.