Salaojaremontit

Ratkaisu kosteus- ja homeongelmiin.

Fuktisol logo 300

St1-salaojaremontti_254x88mmV5

Salaojaremontit odottavat useassa kiinteistössä

Irtoaako sokkelin pinnoite? Tuleeko vedet kellariin? Onko salaojat kunnossa?

Salaojat ovat näkymätön ja kiinteistön huollon unohdettuin osa rakennuksessa. Niiden saneeraus ajoissa ehkäisee isojen korjauskustannuksien muodostumista. Toimivat salaojat pitävät talosi kuivana jolloin ehkäistään sisäilmaongelmia.

Finanssialan Keskusliiton tilastojen* mukaan kotitalouksissa tapahtuu vuosittain yli 22 000 vesivahinkoa, joista vakuutusyhtiöt maksavat korvauksia. Korvausten yhteissumma nousee yli 90 miljoonaan euroon vuodessa. Vahingon syynä on useimmiten joko putken tai käyttölaitteen rikkoontuminen. Kosteusvahinkoja, joita vakuutus ei korvaa, tapahtuu kotitalouksissa vielä huomattavasti enemmän.

”Korvausmenojen kasvaminen on pohjoismainen ilmiö. Kosteusvahingot ovat lisääntyneet varsin tasaisesti 1980-luvulta lähtien, Ruotsissa ja Norjassa vielä Suomea jyrkemmin”, kertoo vakuutusalan pitkän linjan asiantuntija, If:issä vakuutusjohtajana vaikuttanut Veli-Pekka Kemppinen. Hän ennustaa suuntauksen jatkuvan.

”Sateiden lisääntyminen tulee kasvattamaan erityisesti niiden kosteusvaurioiden määrää, joita vakuutus ei korvaa. Ulkoinen kosteus rasittaa rakenteita, eivätkä ne myöskään kuivu samalla lailla kuin aikaisemmin. Sade- ja tulvavesien hallinta onkin yhä tärkeämpää jokaiselle talonomistajalle”, Kemppinen neuvoo.

Kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen muistuttaa, että kosteusvauriot paitsi maksavat, myös pilaavat sisäilman ja aiheuttavat terveyshaittoja. ”Suomalaiset viettävät yli 90 % ajastaan sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää minkälaista ilmaa tiloissa hengitetään”.

 

4. suurin kosteusvaurioiden aiheuttaja

Sade- ja tulvavedet väärässä paikassa. Jokaisen pientalonomistajan on huolehdittava, että katon sadevedet menevät kaivoon tai kouruilla kauas talosta ja salaojat toimivat. Pidä talojen seinustat vapaina pensaista ja puista, jotta kasvien juuret eivät tunkeudu salaojiin. Varmista, että pihan kallistukset on tehty oikein ja sadevesien poisohjaus rakennusten seinustalta toimii. Näin seinustalle ei jää lammikoita, joista vesi pääsee rakenteisiin. Varmista, että myös ikkunapellit ohjaavat veden pois rakenteista.

*Finanssialan Keskusliitto 2012

Lähde:Kosteus- ja Hometalkoot tiedote 2.4.2014

 

Fuktisol logo 300

Salaojittava lämmöneriste

 

Fuktisol on tyyppihyväksytty salaojittava lämmöneriste maanalaisten rakenteiden eristykseen.

Neljä toimintoa kaikki samassa levyssä ! Salaojitus, kosteus- ja lämmöneristys, sekä kapillaarikatko. Toimii kuten Gore-Tex, pitää veden ulkopuolella, mutta päästää höyryn ulos. Vanha perinteinen patolevy ei ole edes verrattavissa Fuktisol-levyihin.

• kosteusvauriokorjaukset ilman kallista kuivatusta

• edullinen kellaritaloissa, täytöt kaivuumassoilla

• ei vedenpainetta maan ja rakenteen välissä

• erinomainen yhdistelmä Leca-harkkojen kanssa

• Fuktisol-lämpöpohja uuden rakennuksen edullinen, kuiva ja lämmin ratkaisu

Fuktisol_tekstit

 

St1-Salaojaremontit – Yhdellä sopimuksella

St1 Lähienergia Oy:n salaojaremontissa asiakas saa yhdellä sopimuksella ja kiinteällä hinnalla laadukkaat Fuktisol  tyyppihyväksytyt rakenneratkaisut kiinteistöösi aina suunnittelusta luovutuskansion huolto-ohjeisiin asti.

Varaa kartoituskäynti

Tilaa veloitukseton St1-Salaojaremontin kartoitus tästä

tai puhelimitse 029 000 1100
(Puheluhinnat:kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puh + 6,91 snt/min,
matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.)
Fuktisol_mainos

Kommentointi on suljettu.