IVT kaukovalvonta kiinteistölämpöpumppuihin

IVT kiinteistölämpöpumppujen huoleton etähallintaratkaisu

IVT kiinteitölämpöpumpun huolto- ja valvontatoiminnot helpottuvat huomattavasti, kun suuren osan huolto-, säätö- ja korjaustoimista voi tehdä käymättä paikan päällä. St1 Lähienergia Oy, IVT ja Fidelix ovat yhteistyössä toteuttaneet modulaarisen ratkaisun, joka on yhdistettävissä IVT HE E21-D43 lämpöpumppuihin. Käyttöönotto on helppo ja nopea, asentaja voi tehdä asennuksen muutamassa minuutissa ja ylläpito ei vaadi maksullisia lisenssi- tai tietoliikennesopimuksia. Internet yhteydeksi riittää edullinen GSM-data liittymä jonka kustannus on n. 10€ / kk.

Yhteys on salattu Suomalaisella  TOSIBOX-avaimella jonka käyttö ei vaadi ATK-osaamista. Kun tietoliikenne tapahtuu TOSIBOX:n kautta,  on tietoliikenne on erittäin turvallista, sillä se perustuu patentoituun avain & lukko – etäyhteys ratkaisuun.

Käyttäjä kytkeytyy TOSIBOX lukko-laitteeseen tietokoneen USB porttiin kytkettävällä TOSIBOX avaimella. Käyttäjän ei tarvitse asentaa erillisiä sovelluksia päästäkseen kiinni IVT lämpöpumppuun, kaikki salattuun yhteyteen tarvittava tieto on avaimella. Avaimeen voi sarjoitaa useita lukkoja (joiden takana on IVT lämpöpumppu) ja näin helposti etähallita suuriakin määriä IVT lämpöpumppuja. Yhteyksiä voi myös helposti ja turvallisesti sarjoittaa useammalle käyttäjälle.

Avain on salasanalukittu, joten avaimen kadotessa yhteyksiin ei ole mahdollsita päästä ja lisäksi käyttäjä voi kyseisen avaimen poistaa käytöstä. Yhteys muodostetaan joko olemassa olevaa WAN-/WLAN-yhteyttä käyttäen tai mobiiliverkon (2G/3G/4G) kautta. Yksinkertaisella valinnalla päätetään, kumpi näistä on ensisijainen liikennöintitapa. Kaksi liikennöintimahdollisuutta muodostaa myös kahdennetun järjestelmän, jolloin ethernet-tietoliikenneyhteyden katkeaminen aiheuttaa ainoastaan viestinnän siirtymisen langattomaan puhelinverkkoon.

IVT Kaukovalvonta on käyttövalmis laite, johon voi kytkeä 1-3 lämpöpumppua Modbus-väylään. Laitteen web-palvelin näyttää graafisesti lämpöpumpun tiedot ja mahdollistaa asetusmuutokset Internetin yli. Esimerkiksi kiinteistön lämpötilan säädöt onnistuvat vaivatta ja näin maalämpöpumpulle tärkeän, optimaalisen lämmityskäyrän hakeminen helpottuu huomattavasti. Laite lähettää myös mahdolliset hälytystiedot viiveettä suoraan kiisteistöhuollolle, St1 Energiamarketille tai vaikkapa isännöitsijälle, jolloin tieto hälytyksestä saadaan ennen kuin asukkaat huomaavat muutoksia lämpötiloissa.

Kaukovalvonta

 

 

Kommentointi on suljettu.