Turbo collector -lämmönkeruuputkisto

 

TurboCollector® -patentoitu lämmönkeruuputkisto

turbo_happyLämpökaivon lämmönsiirto-ominaisuuksia parantaaksemme ja painehäviöitä pienentääksemme on mahdollista käyttää lämpökaivoissa tavallisen keruuputkiston sijaan TurboCollector®-keruuputkistoa. TurboCollector®-keruuputki on muista muovioputkista poiketen kehitetty erityisesti energiakaivojen lämmönkeruuputkistoksi ja siinä putken sisäpinta on rihlattu lämmönsiirron parantamiseksi. Rihlauksen ansiosta keruuneste saadaan etenemään putkessa turbulenttisesti perinteisen laminaarisen virtauksen sijaan.

 

TurboCollector® -keruuputken etuja:

  • Lämmönsiirtovastus keruuputkiston ja kallion välillä on tutkimusten mukaan n. 20% pienempi verrattuna sileäpintaiseen putkeen.
  • Keruuputkiston painehäviö on normaalia pienempi, kun neste saadaan kiertämään putkessa kierteisesti eli turbulenttisella virtauksella.

 

Käytännön hyödyt asiakkaalle:

  • Parantunut lämmönsiirto nostaa lämmönsiirtonesteen lämpötilaa. Tämä parantaa maalämpöpumpun hyötysuhdetta eli tällöin maalämpöpumppu kuluttaa vähemmän sähköä.
  • Pienempi painehäviö keruuputkissa vähentää lämpöpumpun sisäisen kiertovesipumpun energiankulutusta, joka samoin alentaa maalämpöpumpun sähkökulutusta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.